Connect with us

10 dintre cele mai rare și deosebite culori de ochi prezente la oameni! Cea de la numărul 5 pare ireală, dar există cu adevărat!

wow

10 dintre cele mai rare și deosebite culori de ochi prezente la oameni! Cea de la numărul 5 pare ireală, dar există cu adevărat!

10 dintre cele mai rare și deosebite culori de ochi prezente la oameni! Cea de la numărul 5 pare ireală, dar există cu adevărat!


Ochii sunt cu siguranță ferestre pentru suflet, și majoritatea dintre noi știm că ei vin în 3 culori diferite, cu variații de nuanțe.

Cunoștem ochii căprui sau ochii negri, ochii verzi și ochii albaștri, și fiecare dintre ele pot avea nuanțe mai închise sau mai deschise care îi particularizează.

Culoarea ochilor este unul dintre puținele aspecte care pot particulariza foarte mult o persoană și un detaliu pe care îl ții minte indiferent dacă ești apropiat sau nu de persoana respectivă.

În mod deosebit, oamenii cu o culoare rară a ochilor sunt reținuți și mai bine în mintea și imaginația noastră.

În cazuri rare, se întâmplă ca oamenii să aibă o combinație interesantă de culori ale irisului – de exemplu, ochii pot fi în întregime verzi, iar în jurul pupilei negre, să existe un mic cerc căprui-maroniu, care le dă o notă distinctă.

Însă acestea nu sunt singurele culori de ochi pe care oamenii le pot avea. Dacă privești în jur, vei constata că majoritatea au ochi căprui.

De exemplu, știați că 2% din populația lumii are ochii verzi? Vorbim despre o raritate aici! Data viitoare când vei vedea pe cineva cu ochi verzi, gândește-te la asta.

Dar care sunt cei mai rari ochi din lume? Nu există o modalitate exactă de a determina ce culoare a ochilor este cea mai rară, dar dacă nu ai văzut niciodată una dintre culorile de ochi din video-ul de mai jos, atunci nu știi ce ai ratat!

Iată câteva culori de ochi la oameni care sunt extrem de rare!

1. Ochii negri

Ai mai văzut vreodată pe cineva cu ochii negri care par întunecați ca și noaptea? Deși există mulți oameni cu ochi căprui-negri, aceștia sunt de-a dreptul întunecați și misterioși.

De fapt, culoarea este un maroniu foarte închis, cauzat de o abundență de melanină. Dacă ochiul se află la o lumină puternică, abia poți distinge pupila de restul irisului.

2. Ochii roșii / roz

Două condiții majore provoacă o culoare roșie sau roză a ochilor – albinismul și sângele care se scurge în iris. Deși albinoșii tind să aibă ochii foarte albaștri, datorită lipsei de pigment, unele forme de albinism pot determina apriția ochilor roz sau roșii.

3. Ochii de culoarea chihlimbarului

Această culoare deosebit de frumoasă, aurie, este confundată adesea cu cea de culoarea alunelor. Diferența constă în faptul că ochii de alună au în ele maro și verde, în timp ce ochii de culoare galbenă au o nuanță solidă și uniformă.

Cu puțină melanină și o mulțime de lipocrom, ochii de chihlimbar par aproape strălucitori. Există câteva specii de animale diferite care au această culoare de ochi, dar este o adevărată raritate în rândul oamenilor.

4. Ochii verzi

Foarte puțină melanină și o frântură de lipocrom, precum și împrăștierea random a luminii care se reflectă în stroma galbenă poate da naștere unor varietăți de nuanțe de verde.

Citește și:   17 animale PICTATE de noaptea însăși, Nu te aștepți să fie atât de ÎNTUNECATĂ natura lor

Cu doar 2% procente din populația lumii care au ochii verzi, aceste persoane sunt categoric o raritate.

5. Ochii purpuriu/violeți

Albastrul purpuriu al ochilor se găsește mai ales la persoanele cu albinism. Se spune că nu poți avea cu adevărat ochi violeți fără să ai albinism.

Lipsa de pigment roșu se amestecă cu lumina care se reflectă în afara vaselor de sânge din ochi, iar asta dă naștere unui violet incredibil de frumos.

6. Heterocromia

Aceasta nu este o culoare prestabilită, ci mai degrabă o condiție rară a ochilor în care un iris are o culoare diferită față de celălalt.

Este un tip de colorare a ochilor prezentă în cazuri foarte rare, atât la oameni cât și la animale.

Acestea nu sunt singurele culori de ochi care pot apărea la oameni, dar mai multe dintre astfel de posibilități poți descoperi urmărind video-ul de mai jos!

Click pe video și Distribuie!

Voi ați cunoscut vreodată persoane cu aceste culori de ochi rare și nemaipomenite? Dacă nu, categoric le veți aprecia mai mult data viitoare!

10 lucruri pe care ochiul uman NU le poate vedea! Totuși, unii oameni pretind că-l pot vedea pe al 3-lea!


Ca oameni, credem că putem vedea și experimenta totul. Dar adevărul este că există mult mai multe în viață decât ceea ce poate capta ochiul uman.

Limitările vederii noastre înseamnă că putem rata unele lucruri destul de interesante. Iată câteva dintre ele!

1. Paramecii

Ei se găsesc în medii dulci și marine, însă sunt atât de mici, încât nu-i putem vedea cu ochiul liber. Aceste microorganisme microscopice pot fi la fel de mici ca 50 de micrometri, echivalentul a 0,002 inch. Destul de mici, nu?

2. Găurile negre

Știm că există găuri negre în spațiul cosmic, dar nimeni nu a văzut niciodată una vizual. O gaură neagră este o regiune care are un câmp gravitațional atât de intens, încât nimic nu-i poate scăpa, nici măcar lumina.

Oamenii de știință sunt capabili să identifice locația unei găuri negre prin localizarea gazului și a prafului care au fost aspirate în ea. Dar din moment ce nu este emisă nici o lumină, ochii noștri nu sunt în stare să o vadă.

3. Fantomele

Mulți oameni spun că aud și simt prezența fantomelor. Alții spun că au stat față în față cu o prezență fantomatică.

Dar indiferent de câte povești fantomatice am auzit, nimeni nu a reușit vreodată să surprindă o fotografie reală a unei adevărate fantome.

Echipamentele sofisticate, cum ar fi camerele cu infraroșu, sunt capabile să captureze niște obiecte ciudate pe care ochii noștri nu le pot vedea, dar de fapt, capturarea imaginii unei fantome sau a unui spirit este ceva ce nu a fost făcut încă.

4. Acarieni de piele

Chiar în acest moment, ai o grămadă de mici acarieni de piele microscopici care se târăsc pe toată fața ta. Dar înainte de a alerga la toaletă și a începe să-ți cureți pielea cu săpun și apă, află că acarienii sunt normali și complet inofensivi.

Citește și:   Cele mai PERICULOASE jucării pentru copii! VEZI AICI ce NU trebuie să îi cumperi copilului tău niciodată!

Ei își trăiesc viața în interiorul porilor, până la lăsarea nopții. Acesta este momentul în care încep să iasă din pori și să se împerecheze cu colegii lor.

Apoi, reintră în piele pentru a ieși ulterior și a lua o îmbucătură de mâncare. Iar dacă îți scarpini pielea chiar acum, nu-ți face griji, și noi o facem.

Acesta este un organism microscopic pe care nu ne deranjează că nu îl putem vedea.

5. Lumina ultravioletă

Lumina ultravioletă este un tip de radiație electromagnetică ce provine de la soare. Păsările și albinele pot vedea lumina ultravioletă fără probleme, dar oamenii nu pot.

Vei putea simți asta numai atunci când ai stat prea mult la soare. Dar știi ce altceva poți vedea cu ajutorul luminii ultraviolete? Sperma!

6. Infraroșu

Luminile roșii, galbene și portocalii sunt pe o lungime de undă diferită, care nu este vizibilă pentru ochiul uman. Dispozitivele termografice le permit oamenilor să vadă lumina infraroșie.

7. Aerul

Simți aerul din jurul tău și ești conștient de el, deoarece este principalul lucru care te ține în viață, dar nimeni niciodată nu a fost în stare să vadă aerul.

Aerul este format din azot și oxigen, iar aceste două elemente sunt invizibile și incolore.

8. Obiectele care se învârt

Efectul roatei de vagon este o iluzie optică ce ne face să țintuim cu privirea lamele de filare ale unui amestec de ventilatoare împreună, și care se mișcă în direcția opusă.

Asta se întâmplă deoarece ochii noștri nu pot înregistra obiectele care se mișcă la aceeași viteză.

9. Radiațiile

Oamenii pot vedea doar în intervalul de 300-730 de nanometri de undă. Nu putem vedea undele radio. Ele sunt responsabile cu transmiterea datelor în sateliți, telefoane mobile și rețele de calculatoare.

10. Lichidul seminal

El contribuie la crearea copiilor. În timpul procesului de concepție, oul este vizibil pentru ochiul uman, dar lichidul seminal nu este.

Asta pentru că cele mai mici obiecte pe care le putem vedea cu ochii noștri sunt de 0,1 milimetri, iar lichidul seminal se află la circa 0,05 milimetri.

Desigur, acestea nu sunt singurele lucruri „invizibile” pentru ochiul uman. Ele sunt mult mai numeroase, însă faptul că nu te-ai gândit nici măcar la cele de mai sus sugerează cât de ignoranți suntem în privința vederii noastre.

Capacitățile ochilor noștri sunt destul de impresionante, dar iată că au și limite. Descoperă mai multe în video-ul de mai jos!


Click pe video! Distribuie dacă ți-a plăcut!

La ce alte lucruri care sunt invizibile pentru ochiul uman te mai poți gândi?

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din wow

Sus