Connect with us

10 versiuni diferite de Iad despre care oamenii chiar cred că sunt adevărate

wow

10 versiuni diferite de Iad despre care oamenii chiar cred că sunt adevărate

10 versiuni diferite de Iad despre care oamenii chiar cred că sunt adevărate

De ce anume te temi cel mai mult la moarte? Te îngrijorezi că vei ajunge într-un abis fără sfârșit sau că sufletul tău va fi trimis într-o groapă infernală, în chinuri și pedepse?

Oamenii din toate timpurile s-au temut ca după ce vor muri, să nu fie blestemați să-și petreacă eternitatea în Iad.

Temerile lor izvorau din sistemul de credințe religioase pe care l-au urmat.

În viața de apoi, există diferite versiuni ale Iadului, răspândite în mai multe culturi ale lumii, iar astăzi vom explora 10 cele mai interesante dintre ele!

1. Casa Minciunilor

În religia antică persană a zoroastrianismului, sufletele traversează, după moarte, un pod și întâlnesc o tânără care reprezintă personificarea acțiunilor lor în viață.

Dacă persoana moartă a dus o viață bună, tânăra este frumoasă, în timp ce dacă persoana a fost păcătoasă, tânăra este hidoasă.

Apoi, păcătoșii sunt aruncați în Casa Minciunilor, unde bătrânii continuă să mănânce „mâncare proastă”. Asta include cadavre, mâncare putrezită și multe fluide corporale dezgustătoare.

Este întuneric și miroase urât, dar partea ciudată este că, indiferent cât de aglomerat este, locuitorii ei cred că sunt singuri acolo.

2. Irkalla

Pentru a ajunge la această lume interlopă din mitologia babiloniană, cei morți trec mai întâi prin șapte porți, mituind portarul fiecăreia cu câte o bucată de îmbrăcăminte sau o bijuterie.

Citește și:   Acești oameni sunt dovada că personajele Disney EXISTĂ în viața reală! Te așteptai la URSULA?

Nu știm de ce sunt dornici să ajungă în Irkalla, deoarece acolo este întuneric, sumbru, iar toată lumea este nevoită să mănânce și să bea doar praf, neavând nimic altceva de făcut.

De asemenea, toată lumea poartă pene, din nici un motiv anume. Cel mai deprimant lucru la acest iad babilonian este că nu existau pedepse, pur și simplu toată lumea mergea acolo, erou sau păcătos.

3. Helheim

Aceasta era destinația finală pentru vikingii care aveau parte de nenorocirea de a nu muri de o moarte glorioasă. În Helheim era foarte frig.

Intrarea era păzită de un catâr cu 4 ochi numit Garmr, iar întregul loc era supravegheat de un vultur „mâncător de cadavre”, ale cărui aripi creau vântul înghețat.

4. Acivi, sau Iadul fără intervale

Dacă ești un urmaș al budismului, acesta este cel mai rău tip de iad în care poți ajunge. Este atât de rău încât nu poți ajunge acolo decât dacă comiți unul dintre cele 5 păcate grave.

În principiu, trebuie să omori o persoană extrem de sfântă, un Buddha sau pe părinții tăi. Locul este înconjurat de ziduri de fier, are șerpi de fier și câini de fier care aruncă foc.

5. Narak

Conform Scripturilor hinduse, acest iad este împărțit în cel puțin douăzeci și cinci de tărâmuri, în funcție de faptele păcătoase care au adus oamenii acolo.

Citește și:   5 moduri în care tehnologia ne-a îmbunătățit experiența culinară! Numărul 3 este captivant!

Pentru a-ți face o idee despre ceea ce se întâmplă în fiecare dintre aceste locuri, unul dintre aceste tărâmuri inferioare este numit „Diaree”, iar altul este numit „Pădurea de lame de sabie”.

În unele versiuni ale iadului hindus, suferinzii sunt într-adevăr cumva obligați să-și execute propriile pedepse, cum ar fi urcarea și coborârea de pe copaci spinoși, care efectiv îi rup în bucăți.

6. Kasyrgan

În șamanismul mongol, sufletele plecate sunt judecate în fața lui Erkil Khan, prințul din lumea interlopă.

Dacă faptele lor rele sunt mai numeroase decât cele bune, ele sunt trimise într-un iad cunoscută sub numele de Kasyrgan, unde sunt fierte în gudron negru într-un cazan gigant.

Cei mai răi păcătoși au rămas acolo pentru totdeauna, dar dacă o persoană care a făcut cel puțin un lucru bun în viață, se putea ridica treptat spre suprafața gudronului, până când coroana capului său ajungea la suprafață.

Oamenii din Rai care au făcut fapte bune în viața lor puteau apoi să trimită un spirit special pentru a trage păcătosul de păr și a-l duce spre paradis.

Click pe video și Distribuie!

Urmărește video-ul de mai sus pentru a descoperi ce alte versiuni ale Iadului există în diferite culturi ale lumii. Care ți se pare a fi cea mai înfricoșătoare dintre ele?

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din wow

Sus