Connect with us

15 dintre cele mai INCREDIBILE poveşti de SUPRAVIEȚUIRE care fac din oameni cei mai mari eroi!

wow

15 dintre cele mai INCREDIBILE poveşti de SUPRAVIEȚUIRE care fac din oameni cei mai mari eroi!

15 dintre cele mai INCREDIBILE poveşti de SUPRAVIEȚUIRE care fac din oameni cei mai mari eroi!

Când vine vorba despre instinctul de supravieţuire, creierul uman lucrează ȋn aşa fel ȋncât să găseşti cât mai rapid soluţia cea mai bună pentru a rămâne ȋn viaţă. Unii oameni chiar au reuşit să facă asta, şi lor le dedicăm acest articol.

Am auzit, desigur, multe poveşti la televizor sau ȋn mediul online, am citi ȋn ziare despre ele, dar acestea nu ȋncetează să ne uimească: unele persoane chiar par a fi făcute din stană de piatră şi nimic nu ȋi poate ȋnvinge.

Probabil că depinde şi de soarta fiecăruia, pentru că se spune că ce ţi-e scris, ȋn frunte ţi-e pus, aşa că sunt multe lucruri pe care nu le putem controla. Dacă privim situaţia din exterior ni se pare că noi n-am putea niciodată să reacţionăm la fel, şi am cădea pradă deznădejdii din prima.

De obicei ne ȋntânim cu două tipuri de oameni: cei care ştiu să se descurce ȋn sălbăticie, care se descurcă ȋn orice situaţie cu absolut orice le e dat, şi cei care recunosc că nu ar putea să trăiască fără anumite condiţii. Ȋn special viaţa din oraş te pregăteşte pentru alt gen de supravieţuire: cea de la orele de vârf din transportul ȋn comun atunci când, deşi nu mai e loc, ȋmpingi pe toată lumea până intrii şi tu ȋn metrou, spre exemplu, pentru că ai ȋntârziat la muncă.

Orice ȋnvăţ are şi dezvăţ, este adevărat, dar mulţi speră, eu inclusiv, că nu vom fi puşi niciodată ȋn situaţia de a ne dezobişnui de confort. Alţii nu au nicio problemă să se ducă pe munte cu cortul, să nu se spele trei zile şi să se ȋmpace cu ideea că e posibil să se ȋntâlnească cu ursul oricând.

Citește și:   Ce fac STUDENTELE în cămin! Cineva a instalat o cameră ascunsă în BAIE! Ce se întâmplă te va UIMI!

Poveştile de supravieţuire vor implica tot felul de situaţii care mai de care mai impresionante şi diversificate. Aceşti oameni sunt atât de puternici, sau au atât de mult noroc ȋncât ȋn urma unui eveniment periculos ȋncă trăiesc să ne spună ce s-a ȋntâmplat cu adevărat.

Ȋn filmele americane vedem mereu cum personajele principale trec prin o mie de scene ȋn care oamenii normali n-ar rezista şi nu păţesc nimic. Am ȋnvăţat să acceptăm această convenţie şi să nu mai comentăm, pentru că este “doar ȋn film”. Dar iată că viaţa bate filmul şi această realitate face din experienţa ȋn sine un lucru şi mai fascinant, pânâ la urmă nu este o poveste inventată de profesionişti, trecută prin filtrele a zeci de oameni care o pot face cât mai interesantă.

Aşadar, iată câteva exemple dintre cele mai impresionante poveşti de supravieţuire din istorie, care, cu siguranţă, te vor şoca:

Aron Ralston – şi-a amputat singur mâna cu un cuţit de buzunar. Acestuia i s-a blocat mâna ȋntre stânci ȋn una dintre expediţiile sale de pe munte. După ce a ȋncercat să se elibereze timp de 5 zile a hotărât, când lucruile deja erau critice pentru că era ȋngheţat, deshidratat şi fără speranţă, să ȋşi amputeze partea prinsă a mâinii. Acesta a luat decizia potrivită, pentru că a trăit să spună povestea.

Mauro Prosperi – 9 zile ȋn deşert – ȋn timpul celui mai dur maraton din lume, iatalianul Mauro s-a rătăcit ȋn deşert, ȋn cursa de 230 de kilometri. Din cauza unei furturni de nisip, acesta a ajuns să alerge ȋn direcţia greşită şi ȋn acest fel nu a mai putut fi găsit.

Citește și:   12 reguli simple pentru succes în viață. Recitiți această listă din când în când

Prosperi spune că a supravieţuit bându-şi propria urină, pentru a evita deshidratarea completă. Povestea lui Mauro este absolut ȋnduioşătoare, pentru că acesta a vrut să se sinucidă, pentru a scăpa de agonia durerii, şi a ȋncercat să-şi taie venele, dar sângele era atât de gros, ȋncât rănile se vindecau de la sine. Ȋntr-un final, ȋn timp ce era la 200 de kilometri de ceilalţi, acesta a fost găsit de nomazii algerieni, care l-au ȋndrumat ȋn direcţia corectă. Ȋn cele 9 zile, Mauro a pierdut 15 kilograme.

Vesna Vulovic – singura supravieţuitoare a unui avion prăbuşit – aceasta lucra ca ȋnsoţitoare de zbor a unei companii aeriene din Yugoslavia, şi ȋn 1972 a fost singura supravieţuitoare a prăbuşirii unui avion, care fusese bombardat. Vesna a fost singura dintre cei 29 de pasageri care a supravieţuit.

Şansa ei a fost că explozia a propulsat-o ȋntr-o zonă de pădure, care i-a atenuat aterizarea, dar a rănit-o foarte grav. Când a fost găsită era deja in moarte clinică de jumătate de oră, dar a putut fi salvată, deşi a stat o lună ȋn comă şi aveam mâinile, picioarele, coloana rupte şi capul spart.

Pentru mai multe exemple incredibile, click aici:

După cum s-a văzut şi ȋn exemplele de mai sus, nu putem spune cu exactitate ce ni se poate ȋntâmpla, şi cum vom reuşi să supravieţuim. Unii oameni au luptat până la capăt, ȋn timp ce alţii au avut pur şi simplu noroc. Tot ce putem face este să sperăm că nu vom fi puşi ȋn aceste situaţii, pentru că fiecare reacţionează diferit.

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din wow

Sus