Connect with us

25 de lucruri neobişnuite pe care nu le-ai mai văzut până acum

wow

25 de lucruri neobişnuite pe care nu le-ai mai văzut până acum

25 de lucruri neobişnuite pe care nu le-ai mai văzut până acum

Lumea ȋn care trăim este plină de miracole. Dar, de obicei, nici nu ne gândim ȋn detaliu despre cât de incredibile sunt lucrurile care ne ȋnconjoară. Uneori auzim despre ele, dar nici măcar nu ştim cum arată.

Poate să fie extrem de incitant şi o activitate foarte bună pentru curioşi să exploreze ciudăţeniile naturii. Din motive variate, oamenii tind să treacă cu vederea anumite lucruri şi să rămână doar ȋn zona de confort.

Lucrurile neobişnuite apar la tot pasul şi tot ce trebuie să facem este să le acordăm puţină atenţie, aşadar, iată care sunt câteva dintre acestea, despre care ai auzit, dar nu deţii exact toate detalii:

1. Biblia Gutenberg – aceasta carte, cunoscută şi sub numele de Biblia cu 42 de rânduri, simbolizează ȋnceputul printărilor cărţilor ȋn Europa. Johannes Gutenberg a scos pe piaţă prima ediţie la ȋnceputul anilor 1450.

Istoricii susţin faptul că existau 185 de copii ale Bibliei ȋn total: 150 pe hârtie şi 35 pe pergament. Astăzi mai există doar 48 de copii şi cele mai multe dintre ele sunt incomplete.

2. Alacatraz – este cea mai faimoasă ȋnchisoare a lumii. Ȋn cultura lumii, literatură şi istorie, ȋn acest loc a fost o ȋnchisoare din care nimeni nu putea evada. Este localizată pe insula Alcatraz, ȋn portul San Francisco.

Citește și:   Cumpărăm carne în fiecare săptămână, dar uităm să fim atenți la acest detaliu. Cum să-ți dai seama dacă este veche sau stricată

Turiştii au ocazia să viziteze această insulă şi vechea ȋnchisoare. Deşi pare ca o simplă clădire, Alcatraz este un loc extrem de important ȋn istorie!

3. Partea ȋndepărtată a Lunii – această parte nu se poate vedea de pe Pământ, dar există foarte multe fotografii făcute ȋn spaţiu. Există două mări pe Lună: Marea Moscova şi Marea Viselor. Mai mult, cele mai mare cratere lunare sunt localizate tot pe acea parte.

4. Deep Blue, computerul care a ȋnvins o fiinţă umană la şah – ȋn 1977, acest computer a bătut un campion mondial la şah, pe Garry Kasparov. Acest eveniment a cauzat foarte multă ȋngrijorare: oamenilor a ȋnceput să le fie teamă că roboţii vor cuceri lumea şi vor transforma oamenii ȋn sclavi.

Totuşi, dacă priveşti un computer Deep Blue nu te vei simţi atât de ameninţat.

5. Mona Lisa – se pare că opera de artă nu este la fel de granduoasă pe cât ni s-a prezentat la televizor. Pictura originala este destul de mică: ȋnălţimea este de doar 76 de centimetri, iar lătimea este de doar 53 de centimetri.

6. Apusul şi răsăritul ȋn acelaşi timp – mulţi oameni iubesc să fie martorii unei eclipse totale, dar ce spuneţi despre un apus şi un răsărit ȋn acelaşi timp? Un asemenea fenomen extraordinar a putut fi observat de foarte puţini norocoşi.

Citește și:   Cele mai CIUDATE lucruri care le EXCITĂ pe femei! Nu te-ai gândit niciodată!

7. Apendicele – ce cunoaştem , de fapt, despre această parte a corpului nostru, mai mult decât faptul că se poate inflama şi că trebuie scoasă prin operaţie?

Apendicele este o extensie a intestinului gros, are o lungime ȋntre 7 şi 13 centimetri, un diametru de 6-8 milimetri şi ne poate pune viaţa ȋn pericol dacă nu este ȋndepărtat la timp.

8. Penates – conform mitologiei romane, acestea sunt zeităţi ale casei. Oamenii se ȋntoreceau la ele după război sau după vânătoare. Ca o regulă, fiecare familie avea 2 Penates, a căror imagine decora zona ȋn care făceau focul.

9. Zona secretă numărul saşe – toată lumea a auzit despre infama Zona 51, localizată ȋn Nevada de Sud, dar nu foarte multe persoane au auzit despre Zona 6, situată la 80 de mile de Las Vegas.

Guvernul Statelor Unite ale Americii a confirmat existenţa acestei zonei de-abia acum trei ani.

10. Punctul Nemo – acesta este atât de departe de toată lumea, ȋncât oamenii care ȋl văd cel mai des sunt astronauţii!

Pentru mai multe exemple, click aici:

Nu-i aşa că lumea ȋn care trăim este absolut fascinantă?

loading...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din wow

Sus