Connect with us

A intrat în cabinetul doctorului și i-a spus să se pregătească pentru ce va urma: „Vă asigur că așa ceva nu ați mai văzut până acum!” Când și-a ridicat bluza, medicul a încremenit: „Dumnezeule!” Ce avea această fată acolo

wow

A intrat în cabinetul doctorului și i-a spus să se pregătească pentru ce va urma: „Vă asigur că așa ceva nu ați mai văzut până acum!” Când și-a ridicat bluza, medicul a încremenit: „Dumnezeule!” Ce avea această fată acolo

A intrat în cabinetul doctorului și i-a spus să se pregătească pentru ce va urma: „Vă asigur că așa ceva nu ați mai văzut până acum!” Când și-a ridicat bluza, medicul a încremenit: „Dumnezeule!” Ce avea această fată acolo

Lori, o femeie din Statele Unite, era în culmea fericirii după ce reușise să dea jos un număr important de kilograme și să ajungă la silueta la care visa de multă vreme.

Doar că, din cauza schimbării bruște de greutate, avea o problemă: a rămas cu multa piele în exces, care era inestetică și se vedea urât pe sub haine. Acesta a fost motivul pentru care femeia a decis să facă o operație prin care să rezolve aceasta problemă.

Când s-a trezit însă și s-a uitat la burta ei a avut un șoc: efectiv rămăsese fără buric. Inițial a crezut că nu vede bine și că are halucinații, din cauza anestezicului, însă în cele din urma a realizat că ceea ce vede e cât se poate de real.

Furioasă, Lori a cerut explicații medicului care a operat-o, însă acesta nu a mai fost de găsit. Femeia a mers astfel la alt specialist, care a rămas șocat în momentul în care i-a vazut abdomenul.

Operațiile estetice sunt, în ultima perioadă, mai mult un capriciu decât o necesitate.

Deși oamenii apelau la operațiile estetice atunci când aveau nevoie de o reconstrucție serioasă în urma unei probleme majore, medicii esteticieni au reuțit să câștige tot mai mult teren în viețile oamenilor.

La început, aceștia au atras cel mai mult persoanele publice, care, în încercarea nesfârșită de a atinge perfecțiunea, își schimbau aproape în totalitate trăsăturile.

Citește și:   "Dansează cu mine" - o super farsă

Femeile au realizat atunci că nu trebuie neapărat să ajungi în atenția publicului pentru o mică „îmbunătățire”, așa că au început să apeleze din ce în ce mai mult la bisturiu, ceea ce a făcut ca rolul chirurgiei estetice de a reda o anumită funcționalitate organelor afectate, a fost înlăturat cu necesitatea îmbunătășirii aspectului fizic.

Intervențiile excesive își fac aparitia din ce în ce mai des în lumea în care trăim, și, aparent, oamenii de știință încep să se întrebe dacă nu cumva aceaste operații nesfârșite nu se explică printr-o boală, o dependență care afectează multe persoane.

Această boala este relativ nestudiată, dar are un nume – BDD ( Body Dimorphic Disorder ).

Boala afectează în cea mai mare parte femeile, pentru că bărbatii nu au ca viziune perfecțiunea propriului trup, neavând o idee exactă asupra înfățișării lor.

Forma în care, totuși, pot fi afectați, însumează ideea de dismorfie musculară, atunci când sunt prea sblabi. Atunci, aceștia recurg la ore de sală în exces, la steroizi, sau la alte substanțe care îi afectează.

Ceea ce au reușit cercetătorii să dovedească este faptul că doar 7% dintre persoanele care și-au făcut prima operație estetică se opresc aici, iar 13% se opresc de-abia după trei intervenții.

Citește și:   Cea mai TERIFIANTĂ boală pe care o poți dobândi pe parcursul vieții! Este ORIBILĂ!

Statistica șocantă este numărul de persoane care continuă să recurgă la bisturiu, în mod repetat.

Aceștia sunt din ce în ce mai frustrați în momentul în care operatia nu le iese așa cum și-au dorit, simțindu-se totodată vinovați, ceea ce îi împinge la o nouă intervenție.

Cele mai cunoscute simptome în rândul cazurilor de BDD sunt de natură psihică, incluzând frica de a rămâne fără slujbă din cauza aspectului fizic, frica de critică din partea celorlalți, o dependență continuă de perfecțiune în absolut orice activitate.

Mai mult, se pot remarca simptome ca ore întregi petrecute în fața oglinzii pentru un machiaj complex, lipsa încrederii în sine și a siguranței, lipsa unei vieți sociale bogate.

Această boală se poate trata prin intervenția unui psiholog, iar cazurile în care este nevoie de internare sunt foarte rare.

Aceste remedii interzic total folosirea oglinzilor sau a machiajului care distorsionează.

Pentru mai multe detalii, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din wow

Sus