Connect with us

Această fată este alergică la apă. Până și lacrimile o fac să urle de durere

wow

Această fată este alergică la apă. Până și lacrimile o fac să urle de durere

Această fată este alergică la apă. Până și lacrimile o fac să urle de durere

Tânăra Ashleigh Morris nu poate să meargă la piscină, nu poate să se relaxeze cu o baie fierbinte după o zi stresantă, toate pentru că este, efectiv, alergică la apă.

Până şi broboanele de sudoare îi creează o durere îngrozitoare din cauza iritaţiilor care îi apăr imediat pe corp. Ashleigh, din Melbourne, Australia, are o problemă unică.

Aceasta este alergică la apă de orice temperatură, o condiţie cu care a trăit de la vârsta de 14 ani. Această boală a pielii este o condiţie extremă numită Aquagenic Urticaria.

Aquagenic Urticaria este o boală de piele atât de rară, încât doar câteva cazuri au fost documentate în toată lumea! Atunci când Ashleigh îşi expune pielea la apă, bubiţe roşii îi apar pe tot corpul.

Iritaţia este extrem de incomodă, creează mâncărimi insuportabile şi durează două ore pentru a se retrage. Ashleigh trebuie să se spele. Dar duşul este o experienţă dureroasă prin care poate trece doar timp de un minut şi nicio secundă în plus.

Duşurile de doar un minut sunt singurele contacte pe care tânăra le are cu apă şi aceasta este îngrozită de momentul în care trebuie să o facă. Ashley a declarat într-un interviu pentru o publicaţie britanică:

„Oamenilor le vine greu să creadă, aceştia spun lucruri de genul ‘Doamne Dumnezeule, cum te speli’?”

Iritaţia care apare pe trupul lui Ashley după ce se spală este mai dureroasă decât pare. Ashleigh a continuat:

„Asta mă face să mă simt murdară, dar eu mă consider o persoană foarte curată! Deşi iritaţia mea nu este cea mai evidentă, şi pare că şi cum aş avea alte boli mai grave, durerea este mult mai gravă decât pare!”

„Este atât de gravă, încât nu pot să ies nicăieri timp de două ore după ce m-am spălat! Au fost multe ocazii în care iritaţia m-a mâncat atât de tare, încât m-am scărpinat până la sânge!”

Citește și:   La început taie o coală de hârtie colorată. Când am văzut rezultatul final, nu mi-a venit să cred!

Mulţi dintre noi privesc duşul ca pe ceva neimportant, în timp ce, pentru Ashleigh, această acţiune este mai mult ca o tortură nemăsurabilă. În afară alergiei la apă, tânăra încearcă să trăiască o viaţă normală.

Ashleigh Morris studiază jurnalismul şi Relaţiile Publice şi lucrează într-un birou, pentru că nu îşi doreşte să lase boala să o doboare, orice ar fi. Singura problemă este că, dacă se udă, imediat toată lumea este cu ochii pe ea.

„Dacă ies pe stradă după ce am făcut duş, oamenii se holbează la iritaţia mea. După ce fac duş, stau în casa până dispare, asta mă eliberează de povara unei explicaţii”, spune Ashleigh care locuieşte cu mama sa.

Tânăra petrece destul de mult timp explicând oamenilor despre condiţia de care suferă. Mulţi doctori şi dermatologi nu au văzut niciodată un asemenea caz. „Mulţi oameni nici nu mă cred atunci când le povestesc”, susţine Ashleigh căreia i-a fost şi ei greu să creadă.

A dezvoltat această condiţie la vârsta de 14 ani după un caz grav de amigdalită. Fetei i s-a prescris o doză mare de penicilină care să o scape de această problemă, dar, iată că asta a cauzat o altă problemă.

„Am început, dintr-o dată, să mă umplu de iritaţii pe piele după ce făceau duș sau după ce mergeam la piscină” spune Ashleigh care iubea să meargă la plajă şi să înoate. Am încercat să ignor simptomele, dar acestea deveneau din ce în ce mai grave şi mai dureroase, aşa că a trebuit să merg la dermatolog”.

Citește și:   10 dăți în care așteptările nu au corespuns cu realitatea! A 4-a ți s-a întâmplat și ție!

Dermatologul tinerei, Profesorul Rodney Sinclair, i-a spus că penicilina i-a alterat nivelul de histamină din organism şi că asta a cauzat apariţia Aquagenic Urticaria. Nu există niciun leac şi nu există un tratament de succes pentru această condiţie.

Bineînţeles că situaţia lui Ashleigh s-a înrăutăţit de la 14 ani până acum. Aceasta a declarat că nu a putut să creadă ce i se întâmplă la început, dar că a realizat destul de curând cât de gravă este problema.

„Am plâns pentru ore în şir, dar m-am ridicat şi am mers în continuare. Am realizat că era ceva cu care trebuia să trăiesc”. În felul acesta Ashleigh a învăţat să evite apa – a încetat să facă sport şi orice ar putea să o facă să transpire.

Aceasta se asigura că va sta în zone cu aer condiţionat şi că are mereu o umbrelă în maşină. Familia sa şi iubitul său de trei ani, Adam, sunt mereu alături de ea, dar o relaţie intimă este destul de dificilă.

„Atunci când dormim împreună trebuie să pun un cearceaf între noi, nu pot să mă apropii de el dacă este transpirat”.

Până şi experţii sunt destul de vagi în ceea ce priveşte condiţia Aquagenic Urticaria. Dermatologii sunt de acord că există o asociere între nivelul de histamina din corp, dar sunt şi alte mecanisme care funcţionează, din moment ce medicamentele nu schimbă nimic.

Pentru alte exemple, click aici:

Viaţa celor care suferă de o astfel de condiţie este extrem de grea, dar lecţia pe care trebuie să o învăţăm este că dacă aceştia au învăţat cum să fie fericiţi, noi nu avem nicio scuză!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din wow

Sus