Connect with us

Cum arăta viața de apoi a civilizațiilor antice și ce obiceiuri bizare practicau acestea

wow

Cum arăta viața de apoi a civilizațiilor antice și ce obiceiuri bizare practicau acestea

Cum arăta viața de apoi a civilizațiilor antice și ce obiceiuri bizare practicau acestea

Ce se întâmplă după ce vom muri? Este o întrebare la care ne-am gândit cel puțin o dată în viața noastră.

Este unul dintre cele mai mari mistere ale vieții – există o continuare după ce vom muri sau totul se rezumă la o beznă eternă?

Probabil că ne vom întreba asta până când vom părăsi noi înșine această lume. Să sperăm că nu va fi prea curând.

De-a lungul istoriei, diferite civilizații s-au gândit, de asemenea, la ce se întâmplă atunci când cineva moare.

Culturi variate au început să-și dezvolte sisteme complexe despre ceea ce s-ar putea întâmpla după ultima respirație a unui om.

Iată câteva obiceiuri bizare din viața de apoi a diferitelor culturi antice!

1. Mesopotamienii

Civilizația Mesopotamiei a fost localizată în jurul Irakului modern și este considerată a fi leagănul civilizațiie. Viața de după moarte s-a bazat pe creația poveștilor lor despre om.

Omul a fost creat de o divinitate numită We-ilu, care amesteca argila cu sângele unui zeu. Sângele lui Dumnezeu ne-a făcut pe jumătate nemuritori.

Ațadar, atunci când corpul nostru moare, el este îngropat și se întoarce în lut (țărână). Cu toate acestea, partea nemuritoare rămâne pe Pământ ca și spirit, înainte de a călători în lumea de apoi.

Acolo, sufletul trece printr-o câmpie infestată de demoni, apoi traversează râul Khuber cu ajutorul ființei numite Silushi, și trebuie să treacă prin cele 7 porți ale orașului din afara lumii, cu permisiunea paznicului, Bidu.

La sosirea în lumea de apoi, partea nemuritoare a persoanei este judecată de curtea zeităților și apoi i se dă un loc în viața de apoi.

Citește și:   Acestea trebuie să fie cele mai ciudate produse de frumusețe vândute pe Ebay!

Chiar și în ceruri există o structură socială, unde plasarea cuiva în marele oraș mort depinde de doi factori.

Primul este structura socială pe care o aveau în viață, iar al doilea depidea de felul în care corpul lor a fost îngrijit după moarte.

2. Aztecii

Civilizația aztecă a apărut la începutul secolului al XIII-lea, în actualul Mexic modern.

Viața lor de după moarte a fost diferită de multe alte culturi, pentru că locul în care ajungea un suflet depindea de modul în care persoana a murit, și nu se baza pe felul în care și-a trăit viața.

Viața de după moarte a aztecilor era împărțită în 4 secțiuni bazate pe cele 4 direcții cardinale. În est, exista o viață de după moarte pentru femeile care au murit în timpul nașterilor.

Oamenii care au murit din cauza bolilor precum lepra, sau au fost uciși de fulgere ori s-au înecat, se duceau în viața de apoi din sud. Era un loc minunat, în care aveai ce să mănânci și să bei.

În nord, viața de apoi se numea Mictla și era pentru oamenii care au decedat din cauze naturale, cum ar fi de bătrânețe.

Ei aveau 4 ani de a trece prin 8 niveluri diferite de provocări. Dacă reușeau, își puteau odihni sufletul în al 9-lea.

În privința războinicilor care mureau în luptă, cerul lor era în partea de vest, unde îl ajutau pe zeul Huitzilopochtli să lupte împotriva întunericului, pentru a se asigura că soarele va răsări din nou.

Citește și:   Descoperirea incredibilă făcută de o fetiță de nouă ani! ”O voce” i-a spus să iasă în grădină și să caute prin iarbă. ”E un miracol! Dumnezeu mi-a trimis fiica acolo!”

3. Maorii

Oamenii din Maori au ajuns în Noua Zeelandă în bărci și canoe, între anii 1250 și 1300 d.Hr. Când cineva moare în cultura Maori, spiritul merge departe în Noua Zeelandă, pâă la vârful Cape Reinga.

De acolo, spiritul alunecă pe un copac Pohutukawa și intră în ocean, iar în cele din urmă, se reîntoarce la strămoșii săi.

4. Celții

Celții au fost menționați pentru prima oară în texte acum 2500 de ani, iar ceea ce știm despre primele lor zile vine din scrierile altor civilizații, cum ar fi grecii și romanii.

Din cauza asta, este foarte discutabil unde sunt rădăcinile reale ale Celților. Mulți oameni cred că au provenit din Insulele Britanice, în timp ce alții cred că au migrat acolo din Europa continentală.

Cu toate acestea, ceea ce știm este că atunci când celții au migrat spre ceea ce este astăzi Irlanda, ei și-au încorporat credințele religioase cu locuitorii care locuiau deja acolo.

Ei au crezut că, după moarte, sufletul lor mergea într-o viață de apoi numită „lumea ceții”, care consta din mai multe împărății supranaturale diferite.

Ele includeau Tír na nÓg, Mag Mell („Câmpia de miere”) și Tír Tairngire („Țara promisă”)

Click pe video și Distribuie!

Urmărește video-ul de mai sus pentru a descoperi ce obiceiuri și credințe aveau culturile native americane, chineze antice, incașii, vikingii, grecii și romanii, dar și egiptenii, despre viața de apoi!

loading...
Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Mai multe din wow

Sus