Connect with us

Un băiat mergea pe marginea unui lac și ceva ciudat i-a atras atenția. Nimeni nu credea că putea găsi așa ceva în lac

wow

Un băiat mergea pe marginea unui lac și ceva ciudat i-a atras atenția. Nimeni nu credea că putea găsi așa ceva în lac

Un băiat mergea pe marginea unui lac și ceva ciudat i-a atras atenția. Nimeni nu credea că putea găsi așa ceva în lac

Acum câţiva ani, un băiat localnic mergea pe maul râului Kurtna Matasjarv. La un moment dat, băiatul a observat nişte șine care duceau către lac, dar care nu veneau de nicăieri. Lacul era prea mic pentru bărci sau oricare altă activitate de acest gen iar locaţia sa era în mijlocul pustiului.

Şi-a dat seama că acele sine nu aveau niciun motiv să fie acolo, iar asta i-a stârnit curiozitatea. Timp de două luni, acesta a observat bule de aer ieşind din lac. Autorităţile locale au fost anunţate şi acestea şi-au început investigaţiile.

O echipă de profesionişti a început să cerceteze mai atent şi să pună cap la cap indiciile misterioase din jurul lacului. Într-un final, ceea ce au scos din lacul Kurtna Matasjatv este pur şi simplu uluitor.

Autorităţile au decis să arunce o privire pentru că au fost intrigaţi de ceea ce cauza apariția bulele de aer de la nivelul apei. Ştiau că este vorba despre un obiect mare şi au încercat să scoată obiectul misterios din apă.

Toată operaţiunea a început în jurul orei 9 dimineaţa şi au continuat să tragă timp de opt ore folosind echipament de specialitate şi cabluri de oţel. Au realizat rapid că ceea ce aveau să scoată la suprafaţă este un tanc militar imens.

Această descoperire i-a şocat în totalitate. Tancul era de pe vremea celui de-al doilea război mondial, cântărea în jur de treizeci de tone şi a necesitat o maşinărie de 68 de tone pentru a fi scos din lac.

Echipa a săpat mult, au repoziţionat tot şi au tras, într-un final, tancul din lac. Bineînţeles, nu a fost o sarcină uşoară. Tancul era, în mod surprinzător, în condiţii foarte bune după ce a fost scos din apă.

Tancul a stat îngropat sub mâlul gros timp de decade întregi. S-a confirmat, mai târziu, că tanctul a fost capturat de armata sovietică în 1944 şi a fost folosit de germani. S-a suspectat că a fost introdus intenţionat în lac pentru a-i fi ascunsă locaţia.

Tanctul care a fost scos din lacul Kurtna Matasjarv a fost restaurat, iar acum funcţionează în condiţii perfecte.

Astfel de întâmplări apar, se pare, la tot pasul. Acesta este şi cazul următoarei noastre povesti:

Această poveste ȋi are ca personaje principale pe doi nemţi care au găsit, din ȋntâmplare, două ţevi ieşind din pământ atunci când au plecat să exploreze pădurile din apropiere.

Citește și:   Top 10 cele mai MICI lucruri din lume! N-o să-ți vină să crezi că există cu adevărat!

Această explorare s-a dovedit a fi o experienţă surprinzătoare, pentru că nu s-au aşteptat niciodată să găsească aşa ceva sub ele.

Intrarea principală
După ce au văzut acele ţevi pe câmp, nu le-a fost foarte greu să localizeze intrarea principală. Această intrare era situată la aproximativ 100 de metri de periscoape şi era ȋnconjurată de copaci coniferi.

Era acoperită cu un capac de lemn, pe care cei doi au reuşit să ȋl ȋndepărteze foarte uşor. Sub aceste capac se găsea o uşă de metal care avea un lacăt stricat.

Părea ca un loc bântuit
Atunci când cei doi au intrat ȋn ȋncăpere după ce au deschis uşa veche, aceştia au descoperit nişte holuri care arătau ca de spital. Culoarul părea nelimitat şi, pe culoar, au găsit o pungă de plastic şi o pipă.

Locul acela misterios le părea ca şi cum ar fi fost bântuit, dar bărbaţii curajoşi s-au decis să meargă ȋn continuare pentru a nu se rătăci. Ȋn pereţi existau găuri făcute de un ciocan, şi, ȋn timp ce au ȋnaintat şi mai tare, aceştia au descoperit o groapă mare plină de apă.

A doua intersecţie
Un pic mai târziu, aceştia au ajuns la o intersecţie şi au descoperit o intrare ȋnfundată, acoperită ȋn graffiti. Ȋn timp, deşi au văzut inscripţia şi desenele, şi-au dat seama că nu au fost primii care au descoperit acest loc ciudat.

După ce au ȋnaintat şi mai mult, au fost surprinşi să găsească o uşă mare şi galbenă, deşi se aştepau din moment ȋn moment să găsească o ȋnfundătură. Pe uşă se aflau inscripţii scrise cu litere chirilice.

Ieşirea numărul doi
Lângă uşa stricată, cei doi au observat că, pe perete, scria “ieşirea numărul doi”. După ce au trecut de mai multe uşi, aceştia au realizat că acele camere erau ȋntr-o stare foarte proastă, distruse şi descompuse.

Ȋn desenele graffiti se putea citi textul “Buna Satan, te iubesc”, nişte cuvinte pe care nu vrei să le citeşti niciodată.

Bineȋnţeles, ȋn locul secret, ȋn acest buncăr secret, existau mult mai multe camere, cu mai multe holuri şi intrări ciudate, unele dintre acestea erau inundate cu apă.

Dar faptul că cei doi bărbaţi au găsit un buncăr nu este deloc ciudat, pentru că asta se ȋntâmplă peste tot ȋn lume. Fie că este vorba de buncărele armatelor sau cele personale, ale oamenilorn care se pregătesc pentru vremuri grele, acestea fascinează ȋn continuare, mai ales cele care au fost abandonate.

Citește și:   Top 10 cele mai amuzante EŞECURI de la piscină! Numărul 7 este de-a dreptul MORTAL!

Pe coasta olandeză a fost găsit un oraş ȋntreg de buncăre, construit de nazişti ȋn timpul celui de-al doilea război mondial. Buncărele, tunelele, camerele ȋn care se putea locui se ȋntind sub oraşul din acea zonă.

Ziarele raportează că cei care au constuit aceste buncăre le-au numit “lanţul cu perle”, iar militarii entuziaşti şi arheologii ȋncearcă să renoveze locul, pentru a putea fi vizitat de generaţiile viitoare.

O parte din aceste buncăre au fost descoperite atunci când nisipul dinspre Marea Nordului s-a mutat pentru prima oară de la sfârşitul războiului.

Au fost construite de legiunile olandezilor sclavi şi de inginerii armatei germane ca parte din Peretele Atlantic pe care Hitler voia să-l construiască de la Norvegia până la Portul Biscay, ȋn Franţa, ȋn ȋncercarea de a sparge invaziile Aliaţilor, dorind să creeze “Fortăreaţa Europei”.

Autorităţile olandeze au susţinut că multe dintre aceste perle mai pot fi descoperite şi că acestea reprezintă o comoară naţională. Hitler a invadat ţara ȋn 1940 şi a cucerit-o ȋn doar cinci zile.

Naziştii au ȋnceput la scurt timp să dezvolte un proiect pe care sperau că ȋl puteau ţine secret. Ȋn curând sătucul de pescari a devenit o zonă interzisă.

Cei 135.000 de locuitori au fost obligaţi să ȋşi părăsească locuinţele, iar complexul de buncăre şi-a ȋnceput şantierul şi ȋn jur de 900 de clădiri militare, atât supraterane cât şi subterane au fost constuite din mai mult de 100.000 de metri cubi de beton.

Ȋn ultimii ani s-au descoperit 500 de buncăre intacte, iar unii dintre cei care au trăit ȋn vremea respectivă susţin că le-ar face mare plăcere ca acele spaţii să spună povestea a ceea ce ei au trăit, fără să omită nimic.

Aceste buncăre, asemenea mormintelor egiptene, sunt deschise unul câte unul , iar olandezii vor să susţină ȋn continuare că sunt pacifişti şi că privesc această experienţă ca pe o amintire lăsată de la strămoşii lor.

Pentru povestea completă a tancului, click aici:

Eu m-am străduit să scriu un articol interesant, dacă ai ajuns până aici îmi confirmi asta, dar oferă un LIKE şi un SHARE ca să îl vadă şi prietenii tăi!

loading...
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din wow

Sus